Galleri

»
9 mar 2023

Ateljébesök hos Annika Holmstén, silversmed

Annikas egna ord:
"Jag är socionomen som efter 25 år i mitt yrke bestämde mig för att utbilda mig till silversmed. Ett av mina bättre beslut har det visat sig -att kombinera dessa båda kreativa yrken. När jag sitter i min smedja och arbetar så är jag verkligen i nuet och inte mycket annat existerar.
Former, mönster och design hittar jag lite överallt där jag rör mig. Alltid på jakt efter idéer. Silver, koppar, guld, stenar och pärlor är några av de material jag använder"

»
20 nov 2022

bilder från 2022 års Höstmöte.

Vår Höstmöte var mycket välbesökt, 32 stycken medlemmar slöt upp!

»
3 okt 2022

Konstnärsbesök 27 september 2022

Marie-Christine Zandian, konstnär, i hennes ateljé på Franckegatan 2, Kvarnbyn, Mölndal.
Jag målar för att varva ner, uttrycka och inspirera. Ibland bara för att det är kul! Min inspiration kommer både inifrån och utifrån. Ofta målar jag natur, djur och människor. Akvarell, tusch, pennor och akryl använder jag för det mesta. Jag har nyligen återupptagit oljefärg som jag ägnade mest tid i min ungdom.

Jag älskar naturen och är fascinerad av naturens välmående och människans hälsa. Mina levande, dansande, älskande, växande träd som sträcker sig mot skyn med grundade rötter i Moderjord, är en hyllning till allt levande, naturen och dess krafter. Dessa träd är ett uttryck för min upplevelse av att allt hör samman eller "oneness" enligt engelska språk. Förhoppningen med mina levande träd är att bidra till en ökad medvetenhet, inspirera till att söka en inre balans och stärka vår tacksamhet och koppling till naturen.

Detta konstnärsbesök var mycket välbesökt!

»
15 feb 2023

Konstnärsbesök av Erland Forsberg, ikonmålare.

Forsberg föddes i Borgå som son till kyrkoherden i Södra svenska församlingen i Helsingfors. Han blev teologie kandidat i Helsingfors och är 1970 prästvigd för Borgå stift i Finland. Erland studerade konstvetenskap vid Uppsala universitet, vilket resulterade i en filosofie kandidatexamen där. Han gick som ung i lära hos Robert de Caluwé i Esbo i Finland. Hos honom lärde han sig ikonmåleri enligt traditionell teknik. På 1970-talet var han lärare i målning vid Oskarshamns folkhögskola. Därefter blev han konstnär på heltid och sedan dess verkat som ikonmålare i Sverige. Forsberg menar att ikonmåleriet är all kristen konsts ursprung och att detta, trots sitt grekisk-ortodoxa ursprung, har sin plats som förnyare av den samtida kyrkliga konsten, som till stora delar förlorat både innehåll och budskap.
Han finns representerad i ett stort antal kyrkor i Sverige och i några kyrkor i Finland.

»
2 nov 2022

Vinster Höstmöte 16 november 2022

Här presenteras de konstverk som lottas ut till föreningens medlemmar 2022.

»
28 sep 2022

ÅRSMÖTE

Årsmöte 2022